Povestea RIGK Romania incepe in anul 2008 odata cu implementarea Directivei 2008/98/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind deseurile.

RIGK Romania a fost infiintata in anul 2008 de catre compania-mama din Germania – RIGK GmbH, care organizeaza la nivel international programe de colectare si valorificare a deseurilor periculoase si nepericuloase, aducand un aport de experienta in reciclare, acumulata pe parcursul celor 25 de ani de activitate pe piata germana.

Actionarii RIGK

Activitatea companiei se axeaza pe dezvoltarea si organizarea unor sisteme de recuperare a deseurilor de ambalaje si a altor tipuri de deseuri periculoase/nepericuloase rezultate din activitatea agricola, comerciala si industriala.

Incepand cu anul 2008, RIGK Romania, prin parteneriatul cu AIPROM (Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania) a implementat si a dezvoltat, dupa modelul de activitate practicat pe piata germana, la nivel national sistemul de colectare si valorificare a deseurilor provenite de la produsele de protectia plantelor – SCAPA.

Timp de 10 ani RIGK a operat programul de colectare SCAPA. Dupa incetarea contractului de colaborare cu AIPROM in 2018, RIGK Romania isi continua si extinde serviciile oferind sisteme individuale de colectare.

Parteneriate si asistenta la nivel international

RIGK activeaza din anul 2006 ca membru EPRO – Asociatia Europeana a Sistemelor de Recuperare si Reciclare a Materialelor Plastice.

RIGK are ca scop asigurarea serviciilor de recuperare si reciclare in siguranta, respectand aceleasi principii sustinute de catre Asociatia Europeana de Protectie a Culturilor – ECPA.