RIGK este solutia: asiguram colectarea si reciclarea ambalajelor pentru dumneavoastra – in mod fiabil, cost-eficient si legal.

Legile sunt baza noastra pentru tot ceea ce facem – astfel incat sa puteti fi mereu siguri ca respectati toate reglementarile legale privind gestionarea reciclarii in bucla inchisa.

Economia Circulara presupune stabilirea unor noi obiective si termene obligatorii din punct de vedere juridic pentru reciclarea deseurilor si pentru reducerea depozitelor de deseuri.

Economia Circulara se bazeaza pe o serie de principii esentiale:

  • deseurile sunt considerate materii prime;
  • produsele puse pe piata sunt gandite in asa fel incat sa poata fi dezasamblate si folosite pentru obtinerea altor produse;
  • gestionarea deseurilor intr-o maniera mai eficienta este primul pas spre o economie circulara, în care cat mai multe produse și materiale sa fie reciclate sau reutilizate din nou si din nou.

Prin schema de raspundere extinsa a producatorilor se întelege un set de masuri luate de statele membre pentru a se asigura ca producatorii au responsabilitatea financiara sau financiara si organizatorica pentru gestionarea stadiului de deseu din ciclul de viata al unui produs.

Ambalajele periculoase colectate  sunt, in general, reciclate energetic pentru a genera electricitate, abur si incalzire centralizata. Aici ne asiguram in permanenta ca incineratoarele de deseuri selectate sa aiba toate autorizatiile legale si sa indeplineasca conditiile prealabile stabilite in legea privind gestionarea reciclarii in bucla inchisa.